Verbinden met de natuur

In de natuur zijn, of de natuur binnen brengen bij jou thuis, zijn fantastische manieren om verbinding te vielen met al de schoonheid die moeder aarde ons schenkt

Vanwege de emotionele en fysieke voordelen die de natuur ons brengt is het logisch om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen, of de natuur binnen te halen. Alleen al het open zetten van ramen, gordijnen en deuren brengt het buitenleven naar binnen.

Waarom brengen we zoveel meer tijd door met schermen dan in de natuurlijk? Hoeveel tijd breng jij op een dag door in een natuurlijke omgevingmet bomen, struiken, water en wilde grassen? Hoe kunnen we dit veranderen?

Natuur als onderdeel van onze dagelijkse routines.

Wist je dat buiten sporten stress en angst vermindert en je humeur verbetert, nog meer dan sporten in een sportschool dit doet?

Sporten in het groen, of simpelweg actief zijn in de nabijheid van natuur, helpt je enthousiast te blijven over fusieke activiteit! Sporten in het groen maakt bewegen makkelijker en uit onderzoek blijkt dat alleen al de kleur groen tijdens het sporten een positief effect heeft op je stemming.

Onderzoek laat zien dat buiten sporten ons inspireert en motiveert om te blijven bewegen. Bloorstelling aan de natuur geeft niet alleen je hemeur een boost maar graadt ook bij aan je fysieke welzijn door bloeddruk, hartslag, spierspanning en srtesshormonen te verlagen.

Als je regelmatig sport, waarom zou je dit niet buiten doen?

Uit onderzoek blijkt dat onze omgeving stresslevels kan verhogen of juist verlagen. Wat je ziet, hoort en ervaart op elk moment heeft invloed om je humeur en je fysieke welzijn.

Stress van een onprettige omgeving kan je een angstig, verdrietig of depressief gevoel geven; hetgeen vervolgens je bloeddruk, hartslag, spierspanning en stresshormonen verhoopt.

Hier een paar manieren die ik heb ontdekt die me helpen verbinen met de natuur en meer natuur in mijn dagelijks leven brengen,

Breng de natuur terug in je leven

Breng natuurlijke elementen naar binnen in je huis. Denk aan materialen als hout steen, kiezels of andere texturen die geinspireerd zijn op de natuur.

Kamerplanten zijn een goede manier om te verbinden met de natuurlijk en stress en angst te verminderen.

Daarnaast brengen planten negatief geladen ionen in de lucht, die compenseren voor de ionen die door computers en tv uit de lucht worden gehaald. Planten helpen ook de lucht te zuiveren door zuustof uit te stoten en verontreinigende stoffen uit de lucht op te nemen.

Probeer natuurlijke aromatherapie. De natuur barst van de heerlijke plantaroma’s. Planten dragen niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit maar bevatten stoffen die onze focus, stemming en immuunsysteem een boost geven.

Wees Mindful, beweeg vanuit rust en aandacht!

Waarschijnlijk het meest belangrijke om je te herinneren wanneer je met de natuurlijk wilt verbinden is leren vanuit rust en aandacht daadwerkelijk aanwezig te zijn. De meesten van ons zijn zo gewend om op hoge snelheid te leven, wat het moeilijk maakr om aandacht te hebben voor alle natuurpracht om ons heen.

Als je hoofd vol zit met gedachten over het verleden en de toekomst dan kan je de natuurlijk niet daadwerkelijk ervaren, ook als je er middenin staat. 

Een andere manier die je gaat helpen om in verbinding te komen met de natuurlijk is het bewust inschakelen van je vijf zintuigen. Natuur is een sensorische beleving en doordat wij in een snelle, technologische maatschappij leven, is ons sensorisch bewustzijn wat afgestompt. Dus wanneer je naat buiten stapt, geef jezelf een paar minuten om bewust met alle zintuigen aanwezig te zijn.

Eén van de beste manieren om met de natuur te verbinden is het bewust ervaren van het effect dat de natuur heeft op je mentaal en fysiek niveau.

Voel hoe natuur een effect op jou heeft.

Probeer deze simpele natuuroefening:

Ga een stukje wandelen en zoek een plekje waar je kan zitten om even te rusten en zo goed als dat gaat pauze te nemen van je gedachten. Laat je ogen rusten op alles wat ze zien. Doe na een tijdje je ogen dicht en luister dan naar de geluiden om je heen. Voel hoe je onderdeel van de natuur bent. Word je bewust van het gevoel dat de natuur je geeft. Blijf zolang zitten als je maar wil en wanneer je weer vertrekt bedank de natuurlijk dan voor deze ervaring.

Natuur brengt je dichterbij je eigen natuur en je bronverbinding.

In de natuur kan je het masker afzetten waarmee je jezelf in de buitenwereld presenteert om zo de schoonheid om je heen te kunnen aanschouwen.

Tijd doorbrengen in de natuurlijk verbindt je met de krachtige liefdevolle aanwezigheid die jou ondersteunt en liefheeft. Je ontvangt steun en wijsheid en voelt je meer comfortabel met jezeld. Je ervaart je eigen diepe rust en kracht en kan meer verbinding voelen met je ware innerlijke zelf,

Als je het wonder van een kleine bloem of de overweldigende kracht van een berg die kan voelen, voel je bewondering, gelukzaligheid en heelheid.

Leave a Reply